Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Privacy Notice

MNRB Holdings Berhad (“MNRB”) is an investment holding company, listed on the Main Market of Bursa Malaysia Securities Berhad. The MNRB Group comprises a leading wholesale provider of Reinsurance and Retakaful as well as two takaful operators. We are committed to protecting the privacy of the individuals we encounter in conducting our business and comply with the Personal Data Protection Act 2010. For the purpose of this Notice, MNRB Holdings Berhad shall be referred to as “we” or “us” or “our”.

The purposes for which your personal information may be used are, but not limited to:

  • Internal record keeping
  • To improve our services
  • To customize this website according to your interests
  • To assess your job application
  • To administer your participation in any contest/programme related to the public organized by us
  • For the purposes of our corporate exercises
  • To send you event invitations based on selective events
  • For the purposes of inclusion in media engagements and / or any relevant or related events
  • For the purposes of us preparing guest invitations, registration and / or sign-ups for our events
  • For the purposes of printed and on-line publications 

Your personal information will be collected from various sources available; during your visits to our website, existing guest lists, business cards, and / or any events organised by us. 

You may be required to supply us with your name, company’s name, address, country, telephone numbers, and email address. 

If you fail to supply us with such personal information, we may not be able to process your personal information for any of the above purposes. 

Please be informed that your personal information may be disclosed, disseminated and/or transferred to companies within the Group or to any third-party organizations or persons for the purpose of fulfilling our obligations to you in respect of the purposes above and all such other purposes that are related to the purposes above, in providing integrated services, and maintaining and storing records. 

To this end, we are committed in ensuring the confidentiality, protection, security and accuracy of your personal information made available to us. It is your obligation to ensure that all personal information submitted to us and retained by us are accurate, not misleading, updated and complete in all aspects. For the avoidance of doubt, we and/or the MNRB Group and/or its employees or authorized officers will not be responsible for any personal information submitted by you to us that is inaccurate, misleading, incomplete, and not updated. 

We may request your assistance to obtain the consent of third parties whose personal information is made available by you to us and you hereby agree to use your best endeavours to do so. 

You may at any time after the submission of your personal information to us, submit your request for access to your personal information by submitting such request to us at the address stated below in the event: 

  1. You require access to and/or wish to make corrections to your personal information subject to compliance of such request for access or correction not being refused under the provisions of the Act and/or existing laws;
  2. You wish to enquire about your personal information; and
  3. You are no longer agreeable to us retaining, holding or storing your personal information. However, please note that this may result in us not being able to properly perform or discharge our obligations to you.

You can submit your request to:

Group Corporate Communications Department
12th Floor, Bangunan Malaysian Re
No 17 Lorong Dungun
Damansara Heights, 50490
Kuala Lumpur

e-mail: enquiry@mnrb.com.my

Any personal information retained by us shall be destroyed and/or deleted from our records and system in accordance with our retention policy in the event such information is no longer required for the said purposes.

We trust that you will consent to the processing of your personal information and that you declare that you have read, understood and accepted the statements and terms herein.



Notis Privasi

MNRB Holdings Berhad (“MNRB”) adalah sebuah syarikat pegangan pelaburan, yang tersenarai di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad. Kumpulan MNRB terdiri daripada peneraju utama reinsurans, retakaful dan juga dua operator takaful. Kami komited dalam melindungi privasi individu-individu yang kami temui semasa menjalankan perniagaan dan patuh kepada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Untuk tujuan Notis ini, MNRB Holdings Berhad akan dirujuk sebagai “kami”.

Tujuan penggunaan maklumat peribadi anda adalah untuk, tetapi tidak terhad kepada:

  • Penyimpanan maklumat
  • Untuk memperbaiki perkhidmatan kami
  • Untuk menyesuaikan laman web ini mengikut citarasa anda
  • Untuk proses penilaian permohonan kerja anda
  • Untuk mentadbir penyertaan anda dalam mana-mana pertandingan / program yang kami anjurkan
  • Untuk menjalankan aktiviti-aktiviti korporat
  • Untuk menghantar jemputan tertentu
  • Bagi maksud kemasukan dalam tugasan media dan / atau mana-mana majlis yang berkaitan
  • Bagi maksud menyediakan jemputan tetamu, pendaftaran dan / atau mendaftar untuk acara-acara kami
  • Bagi maksud penerbitan bercetak dan penerbitan dalam talian kami

Maklumat peribadi anda akan dikumpulkan melalui pelbagai sumber; semasa anda melayari laman web kami, daripada senarai tetamu yang sedia ada, kad perniagaan, dan / atau mana-mana acara yang dianjurkan oleh kami.

Anda mungkin diperlukan untuk membekalkan kami dengan nama anda, nama syarikat, alamat, negara, nombor telefon, dan alamat emel.

Sekiranya anda gagal membekalkan kami dengan maklumat peribadi tersebut, kami mungkin tidak dapat memproses maklumat peribadi anda bagi mana-mana tujuan tersebut di atas.

Sila maklum bahawa maklumat peribadi anda boleh didedahkan, disebarkan dan / atau dipindahkan kepada syarikat-syarikat di dalam kumpulan MNRB atau kepada mana-mana organisasi pihak ketiga dengan tujuan memenuhi tanggungjawab kami kepada anda berkaitan dengan tujuan-tujuan tersebut di atas dan juga tujuan-tujuan yang berkaitan dengan tujuan-tujuan tersebut di atas, menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan bersepadu serta penyelenggaraan dan penyimpanan rekod.

Untuk tujuan ini, kami komited dalam memastikan kerahsiaan, perlindungan, keselamatan dan ketepatan maklumat peribadi anda yang dibekalkan kepada kami. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan bahawa semua maklumat peribadi yang diserahkan kepada kami dan disimpan oleh kami adalah tepat, tidak mengelirukan, dikemaskini, dan lengkap dalam semua aspek. Bagi mengelakkan keraguan, kami dan / atau Kumpulan MNRB dan / atau pekerjanya atau pegawai yang diberi kuasa tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang maklumat peribadi yang diserahkan oleh anda kepada kami yang tidak tepat, mengelirukan, tidak lengkap dan tidak dikemaskini.

Kami boleh meminta bantuan anda untuk memperolehi persetujuan daripada pihak ketiga yang maklumat peribadinya telah dikemukakan oleh anda kepada kami dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk berbuat demikian.

Anda boleh pada bila-bila masa, selepas penyerahan maklumat peribadi anda kepada kami, mengemukakan permintaan untuk akses kepada maklumat peribadi anda dengan mengemukakan permohonan tersebut kepada kami di alamat seperti di bawah jika:

  1. Anda memerlukan akses kepada dan / atau ingin membuat pembetulan kepada maklumat peribadi anda tertakluk kepada pematuhan permintaan untuk akses atau pembetualn pembetulan itu tidak ditolak di bawah peruntukan Akta tersebut dan / atau undang-undang yang sedia ada;
  2. Anda ingin membuat pertanyaan mengenai maklumat peribadi anda; dan
  3. Anda tidak lagi bersetuju dengan kami mengekalkan, memegang atau menyimpan maklumat peribadi anda. Namun, sila ambil perhatian bahawa ini mungkin menyebabkan kami tidak dapat melaksanakan atau menunaikan tanggungjawab kami kepada anda.

Anda boleh mengemukakan permintaan anda kepada:

Group Corporate Communications Department
12th Floor, Bangunan Malaysian Re
No 17 Lorong Dungun
Damansara Heights, 50490
Kuala Lumpur

e-mail: enquiry@mnrb.com.my

Sebarang maklumat peribadi yang dikekalkan oleh kami akan dimusnahkan dan/atau dipadamkan daripada rekod dan sistem kami selaras dengan polisi pengekalan kami jika maklumat tersebut tidak lagi diperlukan bagi tujuan-tujuan tersebut.

Kami percaya anda akan memberi persetujuan untuk pemprosesan maklumat peribadi anda dan anda mengaku bahawa anda telah membaca, memahami, dan menerima pernyataan-pernyataan dan terma-terma yang terkandung di dalam Notis ini.